Alkotó pályázat

A Tekergők Sportegyesülete tagjai számára pályázatot hirdetünk. Az egyesület klubházának dekorációjához várunk alkotásokat, kifejezetten az üvegfelületekre, matricafesték kategóriában. Az alkotások ábrázolhatnak úszás, futás, kerékpár sportok témakörhöz kapcsolódóan bármilyen tárgyat, történést, érzést.

A pályázatok benyújtási határideje: 2014. december 16. 20:00 (A Tekergők Sportegyesületének 18. születésnapja). Az elkészített pályaművet az uszodában található Aquashop boltban lehet leadni folyamatosan a fenti határidőig. Az alkotásokat a fólián rajta hagyva kérjük, amire ráfestettétek! Valamennyi alkotást lefotózva közzétesszük, amit a közönséggel is megszavaztatunk

A Klubház általunk elképzelt, díszíthető üvegfelületeinek méretei adottak! Törekedjetek a következő méretek kitöltésére:festek

27cm magas, 18,5cm széles (32db)

28,5cm magas, 21cm széles (20db)

28,5cm magas, 18cm széles (20db)

37cm magas, 12cm széles (4db)

11cm magas, 18,5cm széles (8db)

12cm magas, 12cm széles (2db)

A fenti méretek a kisebb méretek! Léteznek ettől nagyobb felületek, amelyeket akár közös munkával is kitölthettek, de javaslom, hogy a kimaradt festékeket felhasználva az eredményhirdetést követően, és látva, hogy hol szükséges még díszítés, alkossunk tovább közösen, már rutinosabban, motiváltabban!

Értékelés: a benyújtott pályázatokat 9 év alatti (2005-ben és később születettek), 10-13 éves (2001-2004-ben született), és 14 év feletti (2000-ben és előtte született) kategóriában külön értékeljük. Az 1-3. helyezettek sportfelszerelés tárgyjutalomban részesülnek, valamint lehetőségünkhöz mérten további jutalmak kerülnek átadásra.

Eredményhirdetés: 2014. december 20. szombat, 18:00 Klubház (Kálvineum u. 12.)

Minden elkészített remekmű kihelyezésre kerül a klubházban!

Az alkotásodhoz szükséges kellékek beszerzéséhez javasoljuk, hogy fordulj bizalommal a Varázs Hobbi papír írószerboltba, ami a Munkácsy M. u. 5. alatt található. A tulajdonos figyelmét felhívtuk a nagyobb érdeklődésre, így kellő mennyiségben és kedvező áron biztosítanak festéket számotokra. (kontúr- és színes festékek 260Ft-tól!)

Információ: a pályázattal kapcsolatban Molnár Róbert, vagy Lovas Renáta segítségét kérhetitek!

 

Üvegmatrica festésmatrica1

Az üvegmatrica festés egy igen egyszerű, mégis látványos eredményt hozó technika. Kezdőknek (és persze haladóknak is) és gyerekeknek különösen ajánlott. Ha készítünk előre sablont, biztosan nem rontjuk el a mintát. (Ha előre megrajzoljuk a gondolatunkat egy lapra, csak segítség lehet. De egyből a fóliára is készítheted sablon nélkül.

A matrica festék olyan anyag, ami a levegőn megszáradva matricaszerűen tapad, így a tervezett ablakfelületre át tudjuk rakni, miután a fóliáról lehúztuk.

Szükséges kellékek:

Kontúr festék, kitöltő festék, sablon, átlátszó irodai tasak (genotherm), papírtörlő vagy papírzsepi, amivel időnként a flakon csőrét megtöröljük. Fültisztító pálcika, fogpiszkáló, hibajavításhoz.

A technika lényege:

A sablont belehelyezzük a tasakba. Ezután a kontúr festék segítségével (ami általában fekete, de lehet arany, ezüst, bronz, sőt ha szerencsénk van, még színes is) megrajzoljuk a minta kontúrjait. Mivel ezek a festékek jellemzően csőrös flakonban kaphatóak, ennek segítségével szépen tudunk rajzolni. Ha mégis rontottunk valahol, egyszerűen le lehet törölni a papírzsepivel, vagy a fültisztítóval.  Mikor megszáradt a kontúr, ami hőmérséklettől függően lehet 15perc, de fél óra is, elkezdhetjük a minta kitöltését. Ha esetleg buborékok keletkeznek a felfestett festékben, szúrjuk ki őket a fogpiszkálóval, vagy egy gombostűvel. Ha ez is elkészült, érdemes 24 órát várni a száradásig. Általában onnan lehet tudni, hogy megszáradt művünk, mikor teljesen átlátszóvá válik a festék.

Apró ötletek: Az elkészült mintát csillogóvá tehetjük egy kis csillámpor segítségével, amit száradás előtt kell a festékre szórni.

Ha szülői segítség szükséges, készítsük el a kontúrozást, ezután a kitöltést bízzuk gyermekünkre. Élvezni fogja.

Sok sikert és jó szórakozást!

 

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>