Gyerektorna

reklam

Hajdúböszörmény, Vásár tér 2. Tel: 0670/251-7782

Testtartásjavító, ritmusérzéket, koordinációs és kondicionális képességeket fejlesztő foglalkozások azoknak a gyermekeknek, akik szívesen és sokat mozognak.

A gyermektornát ajánljuk minden olyan ovisnak, aki az energiáját szeretné levezetni, ügyesedni-erősödni szeretne egy kicsit, jobban meg szeretné tanulni az irányokat, a térbeli tájékozódást. Ezeken a foglalkozásokon elsősorban a mozgás-koordináció, egyensúly fejlesztése, és a tartás javítása a fő szempont igazodva a gyerekek életkori sajátosságaikhoz.

Vidám és változatos zenés, mondókás feladattal igyekszünk megalapozni a gyerekek mozgás iránti szeretetét és különböző képességeiket. Játékos, táncos,  fejlesztő órák 60 percben, mely erős alapot nyújtanak a későbbi sportoláshoz.

Ezen foglalkozások legnagyobb fejlesztő hatása az idegrendszerre gyakorolt hatás, amely leginkább elősegíti a gyermekek fejlődését.  A kúszásos, mászásos feladatok elősegítik a térben való tájékozódás fejlődését. Ez az a kor, amikor a készségek, képességek a legjobban fejleszthetők.
Egyaránt fejlesztjük a gyermekek kondicionális és koncentrációs képességét, melyek a későbbiek során elengedhetetlenek az iskolai jó teljesítmény eléréséhez. A torna segíti a harmonikus, összerendezett mozgást, mely a szem-kéz-láb összehangolt mozgásán alapul.

A gyermekünk óvodából kikerülve aztán bekerül az iskolapadba, és a nap legnagyobb részét ülve tölti. Ilyenkor kezdődik el sajnos az „ülő életmód”, mely igen rossz hatással van a fejlődésben lévő gyermekünk gerincére, izomzatára. Figyelnünk kell tehát arra, hogy valamilyen rendszeres mozgásformát beiktassunk a gyermek életébe.

Különböző eszközökkel történő feladatok gyakorlása során fejlesztjük az egyensúlyérzéket, a labdaérzékenységet, a ritmusérzéket, javítjuk a testtartást, erősítjük a vázizmokat.
Fontos, hogy a gyerekeket már egész kis korban rávezessük a helyes testtartás fontosságára, és hogy mindez olyan formában történjen, hogy az a korosztályuknak megfelelő nyelvezetű legyen, a foglalkozásokat élményként éljék meg, miközben játszva tanulnak.

A gyakorlatok közben gyermekzene szól, vagy a gyerekek énekelnek, mondókáznak, ami észrevétlenül fejleszti ritmusérzéküket is. Játékok, feladatok közben a két agyféltekét összehangoló mozdulatsorokat végzünk. Zenés feladatok és a mozgásos játékok segítik a mozgás örömének megélését.

A gyakorlatok egy részét minden résztvevő önállóan végzi, másik részét pedig közös játékok alkotják. Ezek mindegyike fejleszti a koncentrációt, a közös feladatok pedig emellett elősegítik a sikeres szocializációt is.

A foglalkozások kis létszámú csoportban – max. 8-10 fő – zajlanak. A foglalkozást fiatal, szakképzett sportedzők és testnevelők tartják. A kis létszám garantálja, hogy a foglalkozás vezetői minden gyermekre maximálisan odafigyelhessenek.

A létszám optimalizálása végett minden foglalkozásunkra előzetes bejelentkezés szükséges!
Várjuk mindazokat, akik szeretnek mozogni és ügyesedni.

 További tudnivalók a foglalkozásról:

  • Könnyű talpú tornacipő, kényelmes öltözet szükséges!
  • A foglalkozásokon csak egészséges gyermekek vehetnek részt!
  • Önálló, szülői részvétel nélküli óra, de a kedvenc plüsit hozni kell!!
  • Az órákra a csatlakozás folyamatos év közben is!

Frisebb infó: https://www.facebook.com/tekitorna/

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>