Mikulás futás

Balmazújváros, 2015. november 29. vasárnapMikulás futás2015

A 22. alkalommal megrendezett futóverseny újdonsága a 6km-es versenyszám volt, ahol viszonylag sokan indultak közülünk is! De kezdjük az elején!

A gyerekeknek, talán épp az új versenyszám miatt most nem volt 1600, csak egy futamban 800méter. Nem volt túl szerencsés a résztvevők szemszögéből, hiszen a nagyok kerülgethették a kicsiket, illetve az induló 4 korosztály nem feltétlenül tudta hol tart a korosztályos mezőnyében! A célegyenes is lehetett volna egyértelmű, ha kellő segítő áll a helyén!

Bíró Sándor fotói

A Tekergők létszámfölénye olyan meggyőző és megtévesztő volt, hogy már a közös melegítésnél sokan azt hitték elindult a mezőny! Végül a létszámfölény a dobogón is megmaradt, hisz a legkisebbeknél – azaz a 2007-ben és később született fiúk és lányok körében 6-ból 4 Tekergős lett!

Lányoknál: 2. Szűcs Petra, 3. Tündik Márta, fiúknál: 1. Szabó Zalán, 2. Rozs András

A 2004-eseket együtt értékelték a 2005-ben és a 2006-ban születettekkel, ahol a

lányoknál

  1. Hajdú Barbara lett, 2006-os tehát legfiatalabb, míg

a fiúknál nem állt rajthoz Kovács Gyula, így teret engedve a vetélytársaknak

  1. helyen végzett Andirkó Csaba (2005) és
  2. helyen szintén Tekergő végzett, Radácsi István(2006).

A másik két korosztályban nem indult Tekergő, bár dobogóesélyes volt a többsége, mégis saját indíttatásból a 800méter helyett az edzésnek is elfogadható versenytávot, a 6km-t választották. Itt az értékelés szerint az 1. korcsoport a 39 éves korúakig bezárólag tartott.

Ugyan itt már időmérés is történt, amely fontos a helyezések értékelése mellett, egyelőre azonban nem tette közé a szervező.

Addig is a Molnár Róbert és Rózsa Sarolta 2003-as születésű versenyzők 1-1 bronzérme megérdemelten már a nyakukba került, és az előző napi aquatlon verseny után, még értékesebb eredmény a felnőttek mezőnyében.

14km-en Varga Krisztina nyerte a női mezőnyt, egy ideje velünk készül, kölcsönösen motiválva kimagasló teljesítményével minket, a Tekergők pedig közösségével őt! Pálfi Ábel ugyanezen a távon épp lecsúszva a dobogóról a 4. helyen végzett, de eddigi leghosszabb távján csak a tapasztalatok hiányoztak a jobb eredményhez!

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>